(Foto: Chris de Waard).

Koeien Elza Hoeve weer de wei in

In de weilanden in de Oostvlietpolder zijn vanaf zaterdag 21 april weer koeien te zien. Die dag gaan de staldeuren van de Elza hoeve voor het eerst sinds oktober weer open en dansen en springen de koeien de wei in.

Wie een keer wil meemaken hoe de koeien na de wintermaanden op stal het verse gras en de lentelucht begroeten is vanaf 10.30 uur welkom aan de Vlietweg 82 in Leiden. De toegang is gratis, kinderen zijn welkom, honden niet. “En kom zoveel mogelijk op de fiets”, zegt melkveehouder Wilbert van der Post. Het aantal parkeerplaatsen bij de laatste melkveehouderij van Leiden is namelijk beperkt.

Meer dansende koeien
Ook op enkele andere plekken in de Leidse regio gaan de koeien weer de wei in. Morgen, woensdag 11 april, gaan om 13.15 uur de koeien naar buiten bij de Deliane Hoeve aan de Ondermeerweg 10 in Stompwijk. Zaterdagmiddag de 14e om 12.00 uur openen de staldeuren bij Kaasboerderij Van Harten aan de Oudendijkseweg 4 in Woubrugge. In Hazerswoude gaan de koeien om 11.30 uur naar buiten bij Jeu de Boer aan de Galgweg 5 en een dag later, op zondag 15 april, gaan de koeien rond 14.00 uur naar buiten bij biologische boerderij Buitenverwachting aan de Groenwegh 2a in Hoogmade.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×