(Foto: Reanne van Kleef)

Leidse schakers vieren landskampioenschap volgend weekend

LSG IntelliMagic haalde afgelopen zaterdag het eerste landskampioenschap schaken binnen, maar echt groots hebben ze het nog niet gevierd. Daarmee wordt gewacht tot de competitie volgend weekend is afgelopen en de hele vereniging kan meefeesten. Intussen gaat de strijd in het bekertoernooi nog steeds door en ook daar behoort LSG nog tot de kanshebbers.

LSG topscoorder Arthur Pijpers en Rudy van Wessel zitten te glimmen van trots in de studio van Sleutelstad tijdens Sport071. De verschillen tussen de deelnemende teams aan de nationale schaakcompetitie zijn erg klein, vertellen ze, in december waren ze nog een beetje bang geweest dat het enige gelijkspel hen weleens de titel zou kunnen kosten. Maar zaterdag werd er tegen nummer negen gewonnen. Al werd het nog heel spannend. Komend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma tegen de nummer twee. Het landskampioenschap is zeker gesteld, maar ze willen hun titel graag bekronen met een klinkende overwinning op de naaste concurrent.

Reanne van Kleef en Gerry van Bakel in gesprek met Rudy van Wessel en Arthur Pijpers van LSG IntelliMagic.

Liefhebbers van de schaaksport zijn welkom bij LSG om eens te komen kijken, een potje te schaken en lid te worden. Op hun website LSG IntelliMagic vind je alle informatie.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×