LRRC introduceert RunningBlind voor wandelaars

De Leiden Road Runners Club organiseert donderdag 12 april de eerste wandeltraining voor mensen met een visuele handicap. Iedereen die niet of weinig kan zien en graag in beweging komt, is van harte welkom. LRRC heeft een aantal buddies voorhanden die ervoor zorgen dat niemand van de weg raakt of in botsing komt. Graag wel vooraf aanmelden bij Rik Wouters via email leiden@runningblind.nl of bel hem even 06 48971589.

Dinsdag schoven trainster Terry van Velthooven en Rik Wouters aan bij Sport071 om te vertellen over hun initiatief. In 2014 startte de vereniging al met RunningBlind een mogelijkheid voor slechtziende en blinde hardlopers om toch in actie te kunnen komen en nu is er dan de wandelvariant. Terry van Velthooven zegt dat ze zeker nog nieuwe buddies kunnen gebruiken, omdat je een grote pool nodig hebt om er zeker van te zijn dat er voor elke wandelaar iemand is. Rik Wouters is zelf slechtziend en al sinds de oprichting actief bij RunningBlind, hij zegt dat LRRC een club is waar iedereen zich thuis kan voelen. “Ik ben gewoon lid, ik loop hard, we drinken na afloop een kop koffie en we praten nog wat na.”

Gerry van Bakel in gesprek met Rik Wouters en Terry van Velthooven tijdens Sport071.

Wil je meewandelen of wil je buddy worden? Meld je aan via leiden@runningblind.nl . Voor meer informatie over de Leiden Road Runners Club ga naar hun website en kom langs o p Sportcomplex “De Vliet” Voorschoterweg 8d, 2324 NE Leiden. Bus 45 stopt vlabij.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×