(Foto's: Gerry van Bakel)

Stadsfotograaf exposeert tijdens Photo Festival op Lammermarkt

Deze week is het International Photo Festival Leiden neergestreken op de nieuw ingerichte Lammermarkt waar Molen de Valk heerst als vanouds. Werk van een twintigtal fotografen staat verspreid over de Lammermarkt zonder toelichting tentoongesteld. Wie wil kan een boekje met uitleg halen bij de bouwkeet, wie zonder kan laat de foto’s voor zich spreken. Een sticker op de stelling geeft alleen de maker prijs.

Een van die makers is Patricia Nauta de huidige stadsfotograaf van Leiden. Elke week neemt ze de lezer van het Leidsch Dagblad aan de hand mee naar een bijzondere plek in Leiden en vertelt hen een verhaal in groot beeld en een paar woorden. Op deze Lammermarkt expo hangen er acht beelden en helemaal geen woorden. De titel van het werk is Ontheemden. Patricia Nauta vertelt dat het Syrische kinderen zijn die ze twee jaar geleden fotografeerde in de noodopvang van het Leidse asielzoekerscentrum.

Gerry van Bakel in gesprek met fotograaf Patricia Nauta.

De tentoonstelling van de vierde editie van het Photo Festival Leiden is nog tot en met zondag 15 april te bewonderen op de Lammermarkt. Woensdag 11 april is er ’s avonds een lezing in Scheltema (Marktsteeg 1):  PictureThis in Leiden. Met Eelkje Colmjon, Laura Hospes en Koen Hauser. Voor meer informatie ga naar de website van het Photo Festival Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×