(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leiden viert lustrum Koningsspelen met 8000 sportende kinderen

Leiden organiseert voor de vijfde keer de Koningsspelen. Op vrijdag 20 april zal burgemeester Henri Lenferink het eerste lustrum van de Leidse Koningspelen openen. Dat gebeurt op het hoofdveld van voetbalvereniging Lugdunum, waar zo’n 700 basisschoolleerlingen aanwezig zijn. Verdeeld over alle voetbalvelden in Leiden zullen die dag bijna 8000 Leidse kinderen sporten en spelen. In totaal worden zo’n 40 voetbalvelden gebruikt.

De dag begint vrijdag met een gezond ontbijt; een cadeautje van Zijne Majesteit. Daarna vuurt burgemeester Henri Lenferink om 9.00 uur het startschot af op het hoofdveld van Lugdunum, waarna het sportevenement op bijna 40 voetbalvelden en 31 schoolpleinen zich in het zweet zullen werken met sportieve spelletjes.

Ruim 700 studenten en leerlingen van mboRijnland, Hoge School Leiden, Bonaventuracollege, Da Vinci en Leonardo College, Vlietland College en Visser ’t Hooft begeleiden de basisschoolleerlingen tijdens de Koningsspelen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×