(Foto's: Emile van Aelst)

Koningin Maxima bracht bezoek aan Hogeschool Leiden

Donderdagmiddag bezocht Koningin Maxima de Hogeschool Leiden. Als erevoorzitter van de organisatie ‘Meer Muziek in de Klas’ bezocht zij na een welkomstwoord van mevrouw J. Westerveld, directeur ‘Meer Muziek in de Klas’ een workshop digitaal componeren. Samen met leerlingen luisterde Koningin Maxima naar hun composities en voegde er zelf ook nog enkele instrumenten aan toe. Pianist Wibi Soerjadi was als ambassadeur van de organisatie ook aanwezig en gaf bij de workshop een korte uitleg over de verschillen tussen componeren en digitaal componeren.

Bij het verlaten van de klas pakten 2 leerlingen hun kans en boden Koningin Maxima een T-shirt aan dat pleit voor meer leraren in het onderwijs. Ze vroegen en hopen dat de Koningin het T-shirt draagt bij de opening van de Koningsspelen op vrijdag 20 april.

Het bezoek eindigde met een ronde tafel gesprek over het muziekonderwijs in Nederland. Aan het gesprek namen diverse vertegenwoordigers vanuit de muziek- en onderwijswereld deel.

 

Leiden Onderwijs maxima


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×