(Foto: Daan Kalmeijer).

Ook Lakenvelders weer de wei in

Op zondag 22 april gaan de Lakenvelders van Fernand de Willigen weer de weilanden van de Boterhuispolder in. Het bijzondere Oud-Hollandse koeienras is herkenbaar aan het ‘laken’ om hun middel.

Op de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder wordt een kudde van ongeveer 45 dieren gehouden. De koeien lopen de hele zomer buiten in het veenweidegebied. In mei worden de kalveren verwacht, ze blijven dan bij hun moeders in de wei. “Een prachtig gezicht”, zegt veehouder De Willigen die de dieren houdt voor het vlees.

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de stal. Er is dan tijd genoeg om een mooi plekje uit te zoeken om naar de dansende koeien te kijken. Die gaan om 14.00 uur voor het eerst dit jaar naar buiten.

Rond de weidegang van de koeien is er op de boerderij koffie, thee en sap te koop. Daarnaast is het Lakenvelder vlees verkrijgbaar en ook biologische Wilde Weide Kaas van boerderij De Eenzaamheid.

Binnenkort zijn er meer activiteiten op de boerderij. Bijvoorbeeld weidevogelochtenden op 28 april en 12 mei. Samen met vogelgidsen van de Vogelwerkgroep Teylingen worden talloze weidevogels en nog veel meer moois bekeken. De Willigen: “Neem wel een verrekijker mee en meldt je vooraf aan voor deze ochtenden”. Informatie daarover is te vinden op www.boterhuispolder.nl.

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is te vinden aan het einde van de Zijldijk 8 in Warmond.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×