Voorronde NK Knikkeren in Oegstgeest

2

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op verschillende plekken in Nederland meedoen aan de voorrondes van het NK Knikkeren. Eén van de locaties is in Oegstgeest. Deelnemers kunnen daar op 26 april naast knikkerkampioen van Oegstgeest worden, ook een plek op het Nederlands Kampioenschap veroveren.

Op de website van het NK Knikkeren zijn de spelregels te vinden. Het gaat er uiteindelijk om wie binnen vijf minuten als eerste tien knikkers in het knikkerpotje heeft gegooid. Als de tijd om is en nog niet alle knikkers in het potje liggen, dan wint de speler met de hoogste score.

De online inschrijvingen sluiten op 25 april om 16.00 uur. Na inschrijving krijgt de deelnemer een bevestigingsmail met alle informatie. Last-minute inschrijven kan op de dag zelf nog bij de inschrijftent. Deelname is gratis en ook kinderen die niet in Oegstgeest wonen mogen meedoen. Het evenement wordt gehouden bij de Irislaan voor de winkels bij het winkelcentrum Lange Voort.

Vorig jaar vond de landelijke finale plaats in Dierenpark Amersfoort. Yassir Oualkadi werd toen knikkerkampioen van 2017. Zijn tip: “Heel veel oefenen!”

Delen

2 reacties

  1. Geweldig ! Een landelijk knikkerkampioenschap ! Dat was er in mijn tijd nog niet. Ik zou graag mee doen maar ben al vrij ruim over de 12 jaar. Ik heb hier nog prachtige knikkers. Dus misschien binnenkort ook een seniorenkampioenschap. (Leeftijd tussen de 65 en 70) 😉

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline