(Foto: Bloemencorso Bollenstreek).

Zaterdag aangepaste dienstregeling voor bussen tijdens Bloemencorso Bollenstreek

Rond het Bloemencorso Bollenstreek dat aanstaande zaterdag wordt gehouden past Arriva enkele buslijnen aan. Vanwege de optochten met praalwagens in de regio, geldt er op een aantal momenten een aangepaste dienstregeling voor de Keukenhof Express lijn 858 en 854 en de vaste buslijn 50.

Keukenhof Express 858 en 854
Buslijn 858 (Schiphol-Keukenhof) en buslijn 854 (Leiden CS-Keukenhof) rijden tot 13.00 uur zoveel mogelijk volgens de normale dienstregeling. Reizigers wordt wel geadviseerd om te proberen zo vroeg mogelijk naar Schiphol of Leiden te gaan omdat op deze dag veel verkeersdrukte in de Bollenstreek wordt verwacht. Vanaf 12.00 uur rijden de bussen om via Leiden. Na 13.00 uur rijden er geen bussen meer richting Keukenhof. Reizigers die willen genieten van de Bloemencorso moeten ervoor zorgen dat ze dan al in Lisse zijn.

Vanaf ongeveer 16.00 uur worden de wegen in de Bollenstreek weer vrij gegeven en hervatten bus bussen de reguliere dienstregeling weer. Reizigers dienen er wel rekening mee te houden dat het overal nog erg druk kan zijn.

Buslijn 50
Buslijn 50 (Haarlem-Keukenhof) rijdt tot ongeveer 11.00 uur volgens de reguliere dienstregeling. Het zal druk zijn in de bus. Hoe eerder reizigers vertrekken, hoe beter. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur wordt er op de route naar Lisse grote verkeersdrukte verwacht. Er bestaat een kans dat de bussen niet meer op tijd rijden.

Na 13.00 uur kunnen reizigers niet meer met buslijn 50 naar Keukenhof reizen. Omdat de corsostoet van Lisse naar Haarlem trekt, is de route van buslijn 50 naar Haarlem versperd. Er zijn dan geen alternatieven vanuit Lisse. In verband met wegwerkzaamheden rijdt de bus de hele avond niet van Lisse naar Haarlem. Reizigers vanuit Keukenhof naar Haarlem kunnen dan Keukenhof Express 854 naar Leiden CS nemen en vervolgens verder reizen met de trein.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×