Vorig jaar waren er zo'n 17.000 bezoekers op Werfpop.

Klangstof eerste band Werfpop 2018

De eerste band voor het gratis popfestival Werfpop 2018 is bekend. Het festival in Leiden kan 8 juli in ieder geval rekenen op de band Klangstof. Deze band won vorig jaar een Edison award als beste alternative act voor hun debuut EP ‘Everest’. Hun debuutsingle ‘Close Eyes To Exit’ uit 2016 bracht de band onder andere een uitnodiging voor het prestigieuze Coachella festival. Zij speelden zelfs als eerste Nederlandse band ooit op dit Amerikaanse festival.

Werfpop ontstond in 1982 als gratis popfestival in het ‘Van der Werfpark’. De populariteit steeg in de decennia erna, waardoor de organisatie vanaf 2002 uitweek naar een grotere locatie op de Leidse Hout. Het festival staat, ondanks haar gratis toegang, bekend om haar sterke line-up uit binnen- en buitenland. In het verleden stonden onder andere Kensington, Typhoon, de Jeugd van Tegenwoordig, Danko Jones en Sepultara op Werfpop. De komende weken en maanden worden de andere artiesten bekend gemaakt.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×