RCL eindigde als derde tijdens de Nationale Belmaanden in januari en ontvangt een eenmalige extra bijdrage van 1.250 euro van de VriendenLoterij. (Foto: Bastiaan Musscher).

RCL uit Leiderdorp ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

De VriendenLoterij heeft voetbalvereniging RCL uit Leiderdorp verrast meet een extra bijdrage van 1.250 euro. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in januari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage.

De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. RCL gaat het geld gebruiken om het nieuwe complex van de club, dat onlangs is geopend, verder aan te kleden. René van Giezen, bestuurslid commerciële zalen bij RCL: “Top! Echt fantastisch. Deze extra bijdrage is heel erg welkom. We gaan het gebruiken voor de aankleding van ons nieuwe complex dat we onlangs hebben geopend.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van RCL leverde de club maar liefst 135 loten op. Daarmee scoorde de club in januari de derde plaats. Als de 135 loten een jaar blijven meespelen, dan kan RCL 12.690 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via www.vriendenloterij.nl/clubs

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×