Onderhandelende partijen in Voorschoten vragen om input uit het dorp

3

De onderhandelingen over het vormen van een nieuw gemeentebestuur in Voorschoten zijn nu echt begonnen. Dat melden de onderhandelaars van VVD, GroenLinks en D66. Onder leiding van formateur Pieter Heiliegers, burgemeester van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en waarnemend burgemeester van gemeente Uithoorn, zijn de gesprekken afgelopen weekend van start gegaan.

Input vanuit Voorschotenaren
De onderhandelaars van de drie partijen willen een ambitieus coalitieakkoord in elkaar zetten. Dat akkoord moet tot stand komen met input vanuit de Voorschotenaren. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen hun concrete input voor het akkoord naar de onderhandelaars sturen. Dit kan per brief of e-mail: formatie@voorschoten.nl.

In samenwerking met maatschappelijke organisaties wordt nog gekeken naar een manier om ook mensen met een taalachterstand de mogelijkheid te bieden input te leveren. De onderhandelende partijen hebben afgesproken dat zij iedereen duidelijk laten zien welke input wel in het akkoord wordt opgenomen en welke niet.

 

Delen
Sligro Proef het Najaar!

3 reacties

 1. Een Leids burger op

  In Leiden heb ik de collegevormende partijen nog niet horen vragen om input vanuit de stad. Niet zo vreemd want men wil in leiden blijkbaar een bestuursaccoord waar zo weinig mogelijk in staat. En waarom zou je om input vragen als het bestuur toch zelf doet waarin ze zin heeft.
  Hopelijk doen ze dat in Voorschoten anders.

  • Eric van 't Groenewout op

   De kiezers hebben gekozen op partijprogramma’s. Hoezo na de verkiezingen om input vragen? Een bestuursakkoord waar zo weinig mogelijk in staat, is een mogelijkheid voor veel input: in de raad zal per onderwerp een meerderheid moeten worden gevonden/bevochten.
   Wat me wel dwars zit: verkamering was in de aanloop naar de verkiezingen een heet hangijzer. Alleen D66 bleef onverkort achter de huisjesmelkers staan.
   Vanuit Wijkvereniging Transvaal Leiden is onderstaande bericht uitgestuurd:

   Aan de raadsleden van GroenLinks Leiden en VVD Leiden,

   Zojuist zijn de onderwerpen bekend geworden die op de agenda staan bij de coalitiebesprekingen. Het onderwerp ‘Verkamering’ was daar als zodanig niet in terug te vinden.

   Vóór de verkiezingen heeft Walter van Peijpe, fractievoorzitter GroenLinks Leiden, over ‘verkamering’ laten weten: “Volgens mij willen de meeste partijen, waaronder GL, de toenemende overlast door verkamering een halt toeroepen door vergaande maatregelen, al dan niet per wijk/straat.” …“Het is duidelijk dat het vooral in jullie wijk uit de hand loopt. Alles wijst er op dat er aanvullende maatregelen nodig zijn.” (Einde citaten).

   Vóór de verkiezingen heeft Juliette Gilissen namens de VVD laten weten: “De VVD wil geen verkamering van huizen in woonwijken. Zo staat ook in ons verkiezingsprogramma te lezen. Dat betekent dat de VVD zo veel mogelijk maatregelen wil inzetten om de verkamering tegen te gaan.” … “Het klopt dat wij in het verleden anders in deze discussie stonden. Er is hier inderdaad sprake van een wending in ons denken en programma. Wij hebben ons de afgelopen jaren laten overtuigen door argumenten van u en anderen in de stad en dat is dan ook zo terug te lezen in ons verkiezingsprogramma. Als wij nog steeds een andere mening waren toegedaan, stond er iets anders in ons programma.” (Einde citaten)

   Transvaalbewoners hebben er alle vertrouwen in dat GL en de VVD deze beloftes zullen nakomen. Dat gaat zeker lukken nu de verkiezingsprogramma’s van SP, PvdA, VVD, CDA, PvdD, CU en PS, alsook de uitspraken van Gijs Holla (PvdA), Han Dirks (SP), Paul Laudy (VVD), Mart Keuning (CU), Martine van Schaik (PvdD), Harbert van der Knaap (PvdD), Erwin Wolters (PvdA) en Maarten Kersten (PS) allemaal aangeven de uit de hand gelopen verkamering te willen stoppen en aan te pakken. Tezamen is er een overweldigende meerderheid in de raad en dit is uw kans om in het nieuwe college de verkamering daadwerkelijk aan te pakken.

 2. Een Leids burger op

  ¨Een bestuursakkoord waar zo weinig mogelijk in staat, is een mogelijkheid voor veel input: in de raad zal per onderwerp een meerderheid moeten worden gevonden/bevochten.¨ zegt Eric VTG.
  Zeker en die input komt dus vanuit de raad en niet van de Leidse burgers. En ook denk ik niet dat PS met hun referenda daar verandering in kunnen brengen hoor……[ De raad beslist uiteindelijk toch en niet de uitkomst van een eventueel door PS georganiseerd referendum.]
  Doordenkertje:waarom heeft de VVD 2 ondergrondse parkeergarages weten te realiseren?(de eerste is al klaar en aan de tweede wordt flink gewerkt.)
  Dat komt omdat dat nu juist WEL in het toenmalige accoord tussen de coalitiepartijen dit juist wel was opgenomen……
  .
  En wat de verkamering betreft: partijen willen pas actie ondernemen als men werkelijk ziet dat het de spuitgaten uitloopt en raadsleden gaan beseffen dat zoiets bij ongewijzigd beleid ook in hun wijk kan gebeuren.
  Ik moet nog zien wat er van al die mooie praatjes (impliciete keizachte toezeggingen?) voor de verkiezingen terecht komt.

Je bent nu offline