Programma speciale tiende editie Museumnacht Leiden bekend

De Museumnacht Leiden zal dit jaar op zaterdag 2 juni gaan plaatsvinden. Het evenement verwelkomde vorig jaar ruim 4300 cultuurliefhebbers. Wegens de tiende editie van de nacht wordt er extra uitgepakt. Zo vormen dit jaar onder andere Nico Dijkshoorn, Kim Holland en Barry Badpak een aanvulling op een bezoek aan verschillende Leidse Musea.

Ook dit jaar heeft de organisator Stichting Museumnacht Leiden, in samenwerking met studentenvereniging A.L.S.V. Quintus en de Leidse Musea, een mooi avondvullend programma gemaakt. Zo begint de nacht met een Rollerdisco op de Beestenmarkt. Daarna openen de Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum Sieboldhuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave, Naturalis (in het Academiegebouw), CORPUS ‘reis door de mens’ (in de Oranjerie van Hortus botanicus) en Museum Het Leids Wevershuis allen hun deuren. De avond wordt afgesloten met een afterparty in de Waag Leiden.

Op de Museumnacht zullen de musea hun bezoekers de collecties op een andere manier laten beleven. Zo wordt een bezoek aan Erfgoed Leiden en omstreken aangevuld met colleges over de Leidse cultuur, gegeven door Barry Badpak. Verder kunnen bezoekers onder andere genieten van een insectenbuffet begeleid door moleculaire bioloog Dr. Patricia Stevens. Daarnaast zal illusionist Marc Woods mindhack sessies organiseren en zal Nico Dijkshoorn zowel dichten als zingen en gitaarspelen.

Het volledige programma, speciale arrangementen en tickets zijn te vinden op de website: https://museumnachtleiden.nl/nl. Ook zoekt de Museumnacht Leiden nog CREW-leden. Vrijwilligers die graag een handje meehelpen met dit evenement, inclusief gratis toegang tot de activiteiten en de afterparty in de Waag, kunnen zich opgeven via: https://goo.gl/forms/poMKObI8mjFGFDZU2.

Advertentie

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×