Roodenburg uit competitie gehaald door betalingsachterstanden contributie

7

Zondag 1 van de Leidse voetbalvereniging Roodenburg is door de KNVB uit de competitie gehaald. Dat deed de voetbalbond omdat het team voor de tweede keer dit seizoen niet op het veld verscheen. Het team mocht van het bestuur niet aantreden omdat het niet aan de afgesproken contributieverplichtingen heeft voldaan.

Om Roodenburg weer een vitale vereniging te maken kondigde het nieuwe bestuur eerder al aan strenger op het betalen van de contributie te zullen letten. Met deze actie voert het bestuur de daad bij het woord.

Op de website van Roodenburg heet het bestuur de volgende mededeling gezet:
“Het nieuwe bestuur is de afgelopen weken in gesprek geweest met de Zondag 1 n.a.v. het voldoen van contributie verplichtingen. Ondanks toezeggingen is de contributie niet voor de gestelde deadline voldaan. Hierdoor waren we afgelopen zondag niet in staat om de Zondag 1 te laten spelen. Omdat dit de 2de keer was heeft de KNVB conform reglement de Zondag 1 uit de competitie genomen.

Als bestuur betreuren we het zeer dat het prestatievoetbal op zondag zo tot een eind komt. Ook zijn we er van bewust dat het uit de competitie nemen van de Zondag 1 vervelende consequenties kan hebben voor de andere teams in de poule. Echter, een streng contributiebeleid is hetgeen dat het nieuwe bestuur de leden heeft meegegeven en is ook onderdeel van het beleidsplan dat  door het nieuwe bestuur gemaakt is. Met de spelers van de zondag 1 die wel hun contributie voldaan hebben worden individuele afspraken gemaakt.

Bestuur LV Roodenburg”

Delen

7 reacties

  1. Een Leids burger op

    Aan leden van een voetbalvereniging die hun contributie niet op tijd betalen heb je niet veel

  2. Gemeente Leiden, wanneer wordt de stekker nou eens uit deze club getrokken? De club heeft geen enkele potentie om uit te groeien tot een vitale voetbalclub. De velden daar blijven met slechts enkele teams ernstig onderbespeeld. Leden betalen hun contributie niet. Dit probleem doet zich niet alleen bij zondag 1 voor, ook andere (jeugd)teams kennen hetzelfde euvel. Op een gegeven moment is het wel klaar en mogen sentimenten geen rol meer spelen.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline