Zoeterwoude zoemt er op los met predikaat bijvriendelijke gemeente

Onder toeziend oog van een groep bijenliefhebbers heeft de Zoeterwoudse wethouder Ton de gans vanmiddag een bord onthuld dat hoort bij de status ‘bijenvriendelijke gemeente’. Daarmee gaf hij het startschot van het actieprogramma Zoeterwoude Zoemt waarbij allerlei activiteiten worden georganiseerd om het leven voor de wilde bijen wat makkelijker te maken.

Chris de Waard sprak met wethouder Ton de Gans over Zoeterwoude Zoemt.

Zoeterwoude had al bloemrijke bermen, vorig jaar is bedrijventerrein Grote Polder biodivers en bijvriendelijk ingericht en op verschillende plaatsen in Zoeterwoude zijn nu ook bijenhotels, bestaande uit drie houten zuilen, geplaatst.

Chris de Waard in gesprek met Kim en met IVN-gids Gerard van der Klugt over het tellen en herkennen van bijen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline