Science071: '200 uur later voordat je beste vrienden bent.'

Deze week hadden we weer volop wetenschapsnieuws in Sience071. Ariadne Schmidt die per 1 september benoemd wordt tot bijzonder hoogleraar op de Magdalena Moonsleerstoel aan de Universiteit Leiden, kwam langs in de studio en vertelde over de Geschiedenis van de stadscultuur in Leiden. Redacteur Camiel Aarents had voor ons de laatste wetenschapsnieuwtjes op een rijtje gezet. Verder beantwoordde redactrice Wilke Geurds de wetenschapsvraag van de week: Waarom hoeven we geen gordel om in de trein en in de bus? Luister hieronder de fragmenten terug!

 

Deze week schoof redacteur Camiel Aarents bij ons aan voor het wetenschapsnieuws. Hierin vertelde hij onder andere hoe lang het volgens recent onderzoek duurt om vrienden te worden en bracht hij nieuw onderzoek mee waaruit bleek dat ook ouderen nog nieuwe hersencellen kunnen ontwikkelen.

Prof.dr. Ariadne Schmidt vertelde in de uitzending over haar toekomstige taken als bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Zij zal een rol spelen in de versterking van de samenwerkingsverbanden tussen de Universiteit Leiden en de Leidse musea, erfgoedinstellingen en historische verenigingen. Ook vertelde ze meer over haar promotie onderzoek ‘Overleven na de dood. Weduwen in Leiden in de Gouden Eeuw’. 

Redactrice Wilke Geurds gaf deze week antwoord op de wetenschapsvraag van de week: Waarom hoef je in de trein en in de bus geen veiligheidsgordel te dragen? Het blijkt voor treinen simpelweg niet nodig, op een treinrails bots je immers over het algemeen niet met een tegenligger. Bij bussen is het ook niet verplicht om een gordel te dragen mits deze onder de 80 km/u rijdt. 

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×