(Foto: archief Sleutelstad/Chris de Waard)

Koningsspelen Leiden: scholen voor scholen

Koningsspelen-organisator Hans Kallenberg van mboRijnland noemt vindt het geweldig hoe onderwijsinstellingen van basisscholen tot de PABO samen de Koningsspelen in Leiden maken tot een feestje voor iedereen.

Een week voordat koning Willem-Alexander officieel zijn 51ste verjaardag viert barsten in Leiden de Koningsspelen weer los. Een idee van de vorst zelf om zijn verjaardag luister bij te zetten en heel Nederland in beweging te krijgen. Leiden doet dit jaar voor de vijfde keer mee en pakt het weer groots aan. Dit jaar doen er 31 scholen mee en 8000 kinderen zullen vrijdagochtend 20 april vermaakt worden op de diverse sportvelden in de stad.

De basisschoolleerlingen genieten van een leuke sportdag. Middelbare schoolleerlingen nemen de begeleiding op zich en leraren en leerlingen van het mboRijnland zijn de verbindende schakel. Omdat de Koningsspelen Leiden dit jaar zijn eerste lustrum haalt, zal burgemeester de officiele opening doen op de velden van Lugdunum waar vijf basisscholen die dag bezig zijn. Kallenberg kijkt er naar uit, al zal het niet zo bijzonder zijn als die keer in 2015 toen het koningspaar zelf de opening kwam verrichten en vooraf met 1400 kinderen aan het ontbijt zat.

Gerry van Bakel in gesprek met Hans Kallenberg van mboRijnland over de Koningsspelen Leiden 2018 tijdens Sport071.

Wie meer wil weten over de Koningspelen Leiden 2018 kan een kijkje nemen op de website KoningsspelenLeiden.nl.

 

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×