(Foto: Ilona Hartensveld).

Romeinse meivakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Knutselen, speuren en kleuren. In de meivakantie zijn er tal van kinderactiviteiten in het Rijksmuseum van Oudheden. Omdat de meivakantie deels samenvalt met de Nationale Romeinenweek staan alle activiteiten in het teken van de Romeinen. Iedereen kan elke vakantiedag komen knutselen, kleuren en speuren in het museum.

Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen een geldbuideltje of ‘Romeinse’ sieraden van papier maken. Er zijn kleurplaten voor de kleintjes en bakken vol Kapla-blokken om zelf Romeinse villa’s, aquaducten en triomfbogen mee te bouwen. Wie is uitgeknutseld kan met een speurroute op zoek naar de Romeinen in de museumzalen en maakt kans op een Romeins prijzenpakket. Kijk voor meer informatie op www.rmo.nl/kids.

Tekenen in Studio RMO
In de kindertentoonstelling én tekenatelier Studio RMO kan iedereen de kunst van de Grieken en de Romeinen bewonderen en als tekenaar aan de slag gaan. In Studio RMO sta je oog in oog met gipsen replica’s van beroemde Griekse en Romeinse beelden uit de oudheid.

Door de handen uit de mouwen te steken, te kijken en te tekenen ontdekken kinderen de kunst van oude Grieken en Romeinen én hun eigen talent. Met een boekje vol kijk- en tekenopdrachten, meesterwerken om te onderzoeken en een kleurenexperiment voelen ze zich al snel een echte kunstenaar! ‘Studio RMO’ is gemaakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

In de meivakantie die duurt van 28 april tot en met 13 mei is het museum extra geopend op de maandagen 30 april en 7 mei 2018. De activiteiten in de Tempelzaal zijn allemaal gratis bij een bezoek aan het museum. Het Romeinse speurspel met Meester Jaap (7+) is voor  2,95 euro te koop bij de museumkassa. Het Studio RMO Tekenboekje zit er dan gratis bij. De lichtshow op de tempel is dagelijks te zien om 11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur. Voor kinderen tot en met 4 jaar is de museumentree gratis. Kinderen van 5 tot en met 17 jaar betalen een entreeprijs van 4.00 euro.

Nationale Romeinenweek
Van 28 april tot en met 6 mei is het Nationale Romeinenweek, met ‘Romeinse’ activiteiten in het hele land. De Romeinenweek is een initiatief van RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×