(Foto: Politie Leiden).

Tientallen boetes bij bromfietscontroles

Bij bromfietscontroles die de politie gisteren hield op de Langegracht en aan de Toussaintkade zijn in totaal 31 overtredingen geconstateerd. Van de bijna honderd gecontroleerde bromfietsers reden er 19 harder dan is toegestaan. Andere overtredingen waren rijden zonder brommercertificaat, onverzekerd rijden of het niet hebben van een verplichte achteruitkijkspiegel. Vier bromfietsen moeten verplicht opnieuw gekeurd worden bij de RDW. Ook bleek een bromfiets benzine te lekken, waardoor verder rijden onveilig was.

De hele week worden extra snelheidscontroles gehouden in het kader van de actie ‘non-stop een veilige snelheid.’ Deze actie is een initiatief van een Europees samenwerkingsverband van politie op het gebied van verkeersveiligheid. Er vinden daarom extra controles plaats met radar, laser en rollentestbanken voor snor- en bromfietsen, maar ook met opvallende en onopvallende auto’s en motoren.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×