Politie ontdekt vier vuurwapens en munitie bij inwoner Voorschoten

9

De politie heeft dinsdag bij een 33-jarige inwoner van Voorschoten vier vuurwapens, drie patroonhouders, munitie en een zaklamp met een taser aangetroffen. Het gaat om twee semiautomatische pistolen, een alarmpistool en een gaspistool. Dat heeft het OM zojuist bekend gemaakt.

De politie had een anonieme tip gekregen over het wapenbezit van de man. In de auto van de verdachte vonden de rechercheurs bovendien anabole steroïde, vermoedelijk xtc pillen en een fles testosteron.

Slowakije
De man heeft inmiddels bekend dat de wapens van hem zijn. Naar de herkomst ervan doet de politie nog onderzoek. De vuurwapens zijn vermoedelijk aangekocht bij wapenhandelaren in Slowakije. De rechter-commissaris heeft de verdachte vandaag voor twee weken in bewaring gesteld.

Delen

9 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline