Kandidaten Tanja en Marc van het SBS6-programma 'BankGiro Loterij The Wall' ontvangen de cheque van 107.723 euro. (Foto: Jurgen Jacob Lodder).

Tanja uit Oegstgeest wint ruim een ton bij SBS6-programma

Tanja uit Oegstgeest is samen met haar broer, Marc uit Wateringen, de gelukkige winnaar van 107.723 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat zondagavond te zien was bij SBS6. In de spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. Met het gewonnen bedrag kan Tanja een aangepaste bus kopen voor haar zoon die een spierziekte heeft.

Tanja (55) is fulltime mantelzorger voor haar twee zoons Pim (22) en Tom (26). Beiden hebben de ziekte van Duchenne. Dit is een spierziekte waarbij de spieren langzaam worden afgebroken. Tanja: “Pim studeert in Utrecht en heeft een aangepaste bus in bruikleen. Als hij klaar is met zijn studie, moet hij die inleveren. Een ramp, want de bus geeft Pim vrijheid en zelfstandigheid. Dankzij dit mooie bedrag kunnen we een volledig aangepaste bus voor hem aanschaffen.”

Marc speelde maar liefst 482.859 euro bij elkaar tijdens het spel. Omdat Tanja het contract ter waarde van 107.723 euro tekende, gingen zij met dat bedrag naar huis.

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht.

Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

‘BankGiro Loterij The Wall’ is tot en met zondagavond 27 mei wekelijks te zien om 20.30 uur bij SBS6.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×