(Foto: Velvet Leiden).

'Half jaar cel dreigt na drinken van biertje in platenzaak Velvet'

Afgelopen zaterdag dronk het personeel van Velvet Leiden na sluitingstijd een biertje dat uit de koelkast van de winkel kwam. “Dat mag niet en nu hangt mij een gevangenisstraf van een half jaar boven het hoofd, volgens handhaving van de Gemeente Leiden”, meldt Mark Siera van de platenzaak aan de Nieuwe Rijn op zijn Facebook-pagina.

“Om 19.00 uur waren we klaar en aten we met het personeel voor de deur pizza met een wijntje”, verhaalt Siera. “En toen kwamen er drie handhavers van de gemeente. Sterk, stoer, breed en humorloos. We werden gesommeerd om de kratten bier die in de winkel stonden, op Record Store Day verkopen we al jaren een enkel biertje aan klanten, weg te halen.” Dat deed Siera met zijn personeel. De kratten werden op de zolder van de winkel gezet waar geen klanten komen.

Siera: “En gisteren kwamen de handhavers terug. Vijf man sterk en nog breder en nog humorlozer. Ik werd in de winkel gedegradeerd van gewaardeerde muziekkenner en platenzaakmedewerker tot beruchte crimineel die meer dan vermanend werd toegesproken. Ik stond te trillen.”

‘We hadden gezegd dat het uit het pand moest’ kreeg hij van de handhavers te horen. “Hij dreigde dat me een half jaar gevangenisstraf boven het hoofd hing”, vervolgt Siera zijn relaas. “Vervolgens haalden de handhavers de kratten van zolder en werden ze ingeladen. In januari heb ik aangifte gedaan van diefstal. Inclusief videobeelden en de naam van de dader. Daar heb ik nooit meer iets van gehoord, maar als je voor de deur een biertje drinkt, wordt je direct als crimineel behandeld.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×