(Foto's: Bram Pater).

De Sleutels organiseert weer Dodenherdenking in de Kooi

Vrijdagmiddag 4 mei wordt traditiegetrouw de Dodenherdenking bij het Monument de Naald in de Atjehstraat georganiseerd door woningcorporatie De Sleutels. De corporatie herdenkt dan de slachtoffers die gevallen zijn in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij wordt in het bijzonder stilgestaan bij het lot van de leden van de voormalige woningbouwvereniging ‘De Eendracht’, een van de voorgangers van De Sleutels. De namen op het monument in de Atjehstraat zijn onlosmakelijk verbonden met de corporatie.

Het programma is vrijdag als volgt:

14.00 uur tot 16.00 uur: Gelegenheid tot afleveren bloemen
16.45 uur: Ontvangst van de gasten in de Baptistenkerk, Driftstraat 49A
17.15 uur: Stille Tocht naar het Monument met aansluitend de opening van de plechtigheid door directeur Gerda van den Berg van De Sleutels en een toespraak van burgemeester Henri Lenferink. Daarna worden de namen die op de Naald staan opgelezen en dragen leerlingen van OBS ‘De Viersprong” gedichten voor.

Na de ‘Last Post’ door een trompettist van (jong) K&G volgen twee minuten stilte. Daarna is er gelegenheid om kransen of bloemen te leggen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×