De rondleiding voert onder andere langs het graf van textielfabrikant Scheltema.

6 mei rondleiding langs graven Leidse fabrikanten

Aanstaande zondag 6 mei vindt er bijzonder evenement plaats op de historische Begraafplaats Groenesteeg. Om 14.00 wordt er een rondleiding gegeven langs de graven van een aantal Leidse fabrikanten. Daarnaast is de Aula van de begraafplaats tussen 13.30 en 16.00 opengesteld en is na afloop van de rondleiding  de documentaire ‘Herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael, de redder van Leiden’ te zien.

De rondleiding gaat langs de graven van bekende Leidse textielfabrikanten. Het betreft onder meer Scheltema, Zaalberg en Leembruggen. Het gaat echter niet alleen om textielfabrikanten. Zo worden ook de graven van Hartevelt (jenever), De Fremery (Zoutkeet), De Koster (meelfabriek), Tieleman en Dros (conserven), en Zillesen (schelpkalkfabrikant) bezocht. Bij de rondleiding zal de nodige informatie worden verstrekt over het leven van al deze fabrikanten.

Meer informatie over de begraafplaats en de rondleiding is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×