(Foto: Politie Leiden).

Tropische vogels ontsnapt na gat in vogelkooi het Plantsoen

In de tropische vogelkooi in het Plantsoen is gisteren een gat ontstaan, waardoor enkele vogels zijn ontsnapt. De kinderboerderij in de Merenwijk roept degene die op de vogelkooi is geklommen op om zich te melden. “Dan kan die helpen met het vangen van de vogeltjes.”

De politie werd opgeroepen om naar de vogelkooi te gaan, maar kon weinig uitrichten. “Eén van de vogels merkte al snel dat het gras bij de buren niet groener was, waarna hij of zij besloot om terug de kooi in te vliegen”, schrijft de politie op Facebook. Een onbekend aantal andere vogels is nog zoek.

Oproep
Het gat in de kooi ontstond nadat iemand op de kooi was geklommen. “Wie heeft er eind deze middag op onze vogelvolière in het plantsoen geklommen en gelopen?!”, vraagt de kinderboerderij zich af. “Dankzij dit ‘leuke’ grapje zijn veel van onze vogels uit paniek door het daardoor ontstane gebroken dak gevlogen en zitten niet meer veilig tegen roofdieren.”

De kinderboerderij roept mensen die meer over deze actie weten op zich te melden en ’te redden wat er nog te redden valt!’. De gemeente is in kennis gesteld om de volière te repareren.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×