Overzicht van de plannen voor de nieuwbouw van Nieuweroord. (Beeld: PR).

Bouw Nieuweroord binnenkort van start

De bouw van ruim tachtig nieuwe appartementen in het Bos van Bosman in Leiden kan in juni beginnen. Projectontwikkelaar ABC Vastgoed heeft een definitieve vergunning ontvangen voor het nieuwbouwproject Nieuweroord, waarvan de verkoop eind vorig jaar al startte.

Voordat de vergunning kon worden afgegeven, was er nog de ruimte voor omwonenden en andere betrokkenen om bezwaar te maken. Dat is niet gebeurd. Daarmee komt de bouw nu een stap dichterbij. Als de aannemer de juiste aanvullende gegevens aanlevert, kan de grond in juni worden overgedragen aan ABC Vastgoed. Daarna kunnen de voorbereidingen voor de bouw, waar de afgelopen tijd al rustig aan mee werd begonnen, definitief worden ingezet.

Wonen in het Bos van Bosman
Het nieuwbouwproject Nieuweroord bestaat uit 87 nieuwbouwappartementen in het Bos van Bosman, gelegen in de Leidse Vogelwijk aan de Rijnsburgerweg. De plannen bestaan uit een reconstructie van het vroegere landhuis en twee hedendaags vormgegeven vleugels met daaronder twee (half)verdiepte parkeergarages. Daarnaast moet ook het groen in het Bos van Bosman een nieuwe impuls krijgen.

De herontwikkeling van Nieuweroord loopt al sinds 2014, maar werd definitief toen de betrokken partijen vorig jaar de koopovereenkomst tekenden. Afgelopen december startte de verkoop van de luxe koopappartementen, maar één derde van de woningen staat nog te koop. Het is de bedoelingen dat de woningen in 2020 worden opgeleverd.

Leiden nieuweroord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×