(Foto's: AS Media).

Medisch bedrijf Zernikedreef ontruimd wegens lek

Een bedrijfspand van Mentor Medical Systems aan de Zernikedreef in Leiden is vrijdagavond rond 20.00 uur ontruimd nadat er een lek was ontstaan in een chemische installatie. De hulpdiensten hebben het proces gestopt en gecontroleerd of er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen, waarna het pand weer kon worden vrijgegeven.

Het lek vond plaats in een koppelstuk van een chemische installatie van de producent van medische producten. Onder hoge druk spuiten er onbekende stoffen en stoom uit de installatie, waarna alarm werd geslagen. Vanwege de mogelijke gevaren van het lek kon het proces niet worden stilgezet en werd het pand ontruimd. Uiteindelijk heeft de brandweer het chemische proces stopgezet waarna het gevaar is geweken. Niemand raakte gewond.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×