Rik Kamps vindt het een eer om op de schouders te staan van zijn voorgangers. Helemaal letterlijk ging hem zelfs voor dit fotomomentje te ver. (Foto: Chris de Waard, reportage: Emile van Aelst).

Rik Kamps nieuwe voorzitter van 3 October Vereeniging

De 3 October Vereeniging heeft een nieuwe voorzitter. Het is Rik Kamps die het stokje overneemt van Michiel Zonnevylle die het voorzitterschap de afgelopen zes jaar vervulde. Heel eervol vindt Kamps het dat zijn naam nu in het beperkte lijstje van twaalf voorzitters staat die de vereniging sinds de oprichting heeft gehad. “En als ik het niet goed doe”,  zo hield Kamps de leden met een vette knipoog voor: “Dan kunt u me altijd nog wegsturen, want u gaat niet over de benoeming van bestuursleden, maar wel over hun ontslag. Er is dus altijd een weg terug.”

Beroepsbrandweer Leiden wint Praalwagenontwerpwedstrijd

De voorzitterswissel was niet het enige nieuws dat de aanwezigen leden meekregen. Ook was er de uitslag van de Praalwagenontwerpwedstrijd die voor de derde keer werd gehouden. Uit zes inzendingen koos de jury het uitgewerkte voorstel van de Beroepsbrandweer Leiden die dit jaar ook het 75-jarig bestaan viert.

Chris de Waard sprak na afloop van de ledenvergadering in het Academiegebouw met de kersverse voorzitter Rik Kamps.

Chris de Waard in gesprek met oud-voorzitter Michiel Zonnevylle. 

Chris de Waard in gesprek met Edwin Haasbroek van de brandweer over het winnende praalwagenontwerp.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×