Japanse zenmeester Souken Danjo. (Foto's: Fred Rohde).

Japanse zenmeester in Leiden tijdens Zenfestival

De Japanse zenmeester Souken Danjo uit Hiroshima geeft tijdens het ‘Zenfestival 2018’ een workshop in Leiden. . Het komt zelden voor dat een Japanse zenmeester workshops geeft buiten Japan. Het is voor de derde keer dat de ‘Smile Master’ naar Leiden komt. Tijdens het Zenfestival op 17 tot en met 20 mei kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops zoals Zenmeditatie & Mindfulness, Ikebana (bloemschikken), Origami,Theeceremonie in Leiden, Amsterdam en Rotterdam.

Souken Danjo is dit jaar in gezelschap van tien Japanse professionals in diverse disciplines, waaronder de boeddhistische monnik Keiku Sahashi uit Kobe, een specialist in NOH-theater. De zenmeester geeft donderdag van 07.30 tot 09.00 uur een workshop in SportCity aan de Antony Fokkerweg.

In 2009 kwam Souken Danjo voor de eerste keer naar Leiden en gaf workshops Zenmeditatie & Mindfullness bij museum ‘Het Leids Wevershuis’. Samen met de ambassadeur van Japan werd een zaadje van de Vredesboom van Hiroshima in de Leidse Hortus Botanicus geplant. In 2017 waren er uitvoeringen van NOH-theater en Butoh-dans in het Japanmuseum SieboldHuis.

Zenfestival 2018

Donderdag 17 mei is er een avondvullend programma in de Vondelkerk in Amsterdam. Vrijdag 18 mei een NOH-workshop (Japans theater) bij het Japans cultureel centrum Shofukan in Rotterdam. Zaterdag 19 mei het ‘Japanese Arts Festival’ bij de EAE STUDIO in Leiden. Zondag 20 mei is het festival aanwezig bij de Japanmarkt op het Rapenburg, gevolgd door een kimonoparade naar de Burcht waar in het kader van de Leidse Hofjesconcerten een programma is met onder andere Japanse muziek en dans (Butoh).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×