Science071: Problemen oplossen met synthetische biologie

Er was weer een volle uitzending met wetenschap bij Science071. Deze week in Science071: Tim de Jong en Carli Koster over hun deelname van ’s werelds grootste wedstrijd in de synthetische biologie, Joey Citroen had het laatste wetenschapsnieuws en tot slot behandelde redacteur Daan van Veen de wetenschapsvraag over baarden. Luister de fragmenten van de uitzending hieronder terug!

Carli Koster en Tim de Jong, studenten Life Science and Technology en Molecular Science and Technology neem deel aan  de International Genetically Engineered Machine (iGEM) Competition. Dit is ’s werelds grootste competitie in Synthetische Biologie georganiseerd door het bekende Massachussets institute of Technology (MIT). Ze kwamen vertellen over de competitie en hun onderzoek. De ontwikkelingen in hun onderzoek en andere voorbereidingen voor de competitie zijn te volgen via hun Facebook pagina, Twitter of wiki pagina.

Deze week een hoop wetenschapsnieuws in de uitzending. Redacteur Joey vertelt onder andere over de afname van insecten in Nederland, een helikopter op Mars en een bijzonder geluid!

In onze uitzending vol mannen behandelde Daan de wetenschapsvraag: Waarom hebben mannen vaak een andere kleur baardhaar dan hoofdhaar?

 

Leiden Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×