(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leidse waterpoloërs stranden in halve finale

De mannen van De Zijl Zwemsport zijn er niet in geslaagd om de finale om het landskampioenschap te halen. Na het verlies vrijdag in Utrecht tegen UZSC (9-5) werd zaterdag ook in eigen bad verloren van de ploeg, die de laatste drie jaar de titel greep en ook nu, als nummer één van het reguliere seizoen, favoriet is voor de hoogste eer. In De Zijl werd het 5-6, waardoor een derde wedstrijd in Utrecht overbodig werd.

De Zijl Zwemsport begon prima aan deze ‘do or die’ wedstrijd. Via Adam Maklari en Menno Dalmijn werd het 2-0. Maar UZSC is natuurlijk geen ploeg, die je zó maar verslaat. De sterke Utrechtse ploeg kwam terug tot 2-2, maar Stan van Ruiten zorgde toch voor een Leidse voorsprong bij de eerste onderbreking: 3-2.

Dat ene doelpunt verschil was er ook bij de rust nog. Het was 4-3 met een doelpunt voor De Zijl Zwemsport van Tom Nederend.

Ook in de tweede helft bleef het spannend. Na de Utrechtse gelijkmaker zorgde Stan van Ruiten voor nieuwe hoop in Leidse gelederen. Het laatste kwart begon bij de stand 5-5 en dus behoorde er een extra wedstrijd, die voor zondag in de agenda stond, nog altijd tot de mogelijkheden. De Zijl Zwemsport balanceerde op het randje van het ravijn. Het Leidse doelpunt kwam er niet en op 1:25 van het einde gaf Loek Foster het fatale duwtje. UZSC won met 5-6 en mag tegen AZC Moscow uit Alphen gaan strijden om de vierde landstitel op rij.

De Zijl Zwemsport – UZSC 5-6 (3-2, 1-1, 1-2, 0-1)
Doelpunten De Zijl: Stan van Ruiten 2, Adam Maklari, Menno Dalmijn, Tom Nederend.
UZSC: Loek Foster 2, Casper Landeweerd, Mike van den Brink, Yoran Frauenfelder, Joep van den Bersselaar.