(Foto's: Emile van Aelst).

Grote drukte bij Japanmarkt

De elfde editie van de Japanmarkt in Leiden trok op Eerste Pinksterdag ruim 10.000 bezoekers. Om de mensenmassa te verdelen was er ook dit jaar weer een foodcourt op de Groenhazengracht en werd de markt uitgebreid naar de overkant van het Rapenburg. Ondanks de maatregelen stonden er vooral bij de voedselkraampjes lange rijen met mensen.

De Japanmarkt wordt georganiseerd ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg op 25 mei 2000.  Bezoekers konden alle aspecten van de Japanse cultuur ervaren door de vele kraampjes met traditioneel Japans eten en mooie spullen uit de Japanse cultuur.

Annan Verboom sprak met directeur Kris Schiermeier van het Sieboldhuis over de Japanmarkt.

Op het Rapenburg stond bijna een kilometer aan kraampjes, op de Groenhazengracht stond het Japanse foodcourt, er waren verschillende activiteiten in Japanmuseum SieboldHuis, de Leidse Rederij verzorgde rondvaarten langs de markt en er waren weer dans- en vechtsportdemonstraties in Rijksmuseum van Oudheden.

Opening Japanmarkt 2018.

De Japanmarkt begon ook dit jaar met een speech van directeur Kris Schiermeier van Japanmuseum SieboldHuis. Daarna was het woord aan de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata die vertelde waarom het zo belangrijk is dat Leiden zo’n markt georganiseerd. Nadat iedereen klaar was met spreken begon het optreden van Pure Percussion, een taiko groep uit Leiden. Zij hebben een  spectaculair taiko optreden gegeven.  De taiko is een typisch Japanse trommel. Na het optreden werd de markt toch echt geopend.

Annan Verboom sprak met John May over zijn taiko optreden en zijn marktkraam.

Museum

In het Japanmuseum SieboldHuis was ook van alles te beleven. Zo gaf een heuse samurai een kinderrondeleiding bij de tentoonstelling ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai’. Er werden ook rondleidingen gegeven langs de topstukken van het museum. Op de binnenplaats stond de Cosplay Photo Booth. Hier werden de mooiste en origineelste foto’s gemaakt.

Aan de overkant van het Rapenburg bestond de mogelijkheid om het Rijksmuseum van Oudheden te bezoeken. Dit voor maar 1,00 euro, omdat het museum haar tweehonderdjarige jubileum viert. Daarnaast werden verschillende vechtsportdemonstraties afgewisseld met energieke dansoptredens van Raiden Yosakoi uit Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×