(Foto's: Emile van Aelst).

Unieke Poëzieboekhandel in Leiden onder grote belangstelling geopend

Boekhandel INDEX Poetry Books opende vrijdagmiddag onder grote belangstelling de deuren. De winkel in de Leidse Herenstraat is een uitbreiding van INDEX Books en is gespecialiseerd in poëzie. Bij de opening waren optredens van onder andere stadsdichter Marianne van Velzen, bekend dichter Ingmar Heytze en aanstormend talent Radna Fabias.

Reanne van Kleef sprak met Christaan van Minnen over zijn nieuwe boekhandel Index Poetry Books.

De winkel is uniek in Leiden en de regio omdat er niet op bestelling wordt geleverd, maar er altijd enorm veel verschillende poëzie aanwezig is. In heel Nederland is er alleen één winkel in Amsterdam die op dezelfde manier te werk gaat. “Het bijzondere is dat wij op het gebied van poëzie echt alles in huis nemen”, zegt eigenaar Christiaan van Minnen. “Dus iedereen die van poëzie houdt kan bij ons permanent terecht. Onze aanpak is dat we een soort Walhalla van de poëzie bieden.”

INDEX Poetry biedt onderdak aan de complete poëziefondsen van relevante Nederlandse uitgevers. Het gaat om duizenden titels, zowel de nieuwe en courante als oudere bundels die niet altijd meer makkelijk te krijgen zijn. Daarnaast staat een even groot aantal buitenlandse titels op de planken. Bloemlezingen en tweetalige uitgaven zijn een zwaartepunt.

Behalve een fysieke en online winkel met een rijk en veelzijdig assortiment zal INDEX Poetry tref­punt zijn voor evenementen, lezingen, boek­lance­ringen, workshops, cursussen en overige activi­teiten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×