Science 071: Leids evenement over duurzaamheid

Heb je je altijd al afgevraagd wat het verschil is tussen een groene, rode en een gele paprika? Deze vraag beantwoordde redacteur Hidde deze week in Science071. Bovendien kwamen Julliette Nielen en Wouter Poot langs in de studio en vertelden over het Dagelijks Duurzaam evenement van aanstaande zaterdag. Tot slot had redactrice Wilke het laatste wetenschapsnieuws voor je op een rijtje gezet en vertelde onder andere over kweekvlees en een wrak van de zilvervloot die een lading van 14 miljard euro aan boord had!

Zaterdag 26 mei vindt in het Leidse volkshuis het ‘dagelijks duurzaam sustainability event’ plaats. Duurzaamheid is vaak voor de hogere machten is een veelgehoorde opvatting, maar dit evenement is op de gewone Leidenaar en de student gericht. Juliette Nielen & Wouter Poot die onderdeel zijn van de organisatie vertelden waarom duurzaamheid zo belangrijk is en wat jij als gewone burger kan doen in je dagelijkse leven. Op het evenement zal hier nog meer bij worden stilgestaan. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het evenement. https://www.facebook.com/events/574552946265195/ 

Redacteur Hidde vertelde bij ons in de studio alles over paprika’s en waar hun verschillende kleuren vandaan komen. Een tipje van de sluier: De consument wordt opgelicht! Luister dit fragment hierboven terug.

De wetenschap staat nooit stil, gelukkig hebben wij elke week een redacteur die je op de hoogte houdt. Deze week was dat Wilke Geurds en had ze nieuws over een lading van 14 miljard euro van de zilvervloot, Engelstalige studies voor de rechter gesleept en kweekvlees in Nemo.

Duurzaamheid Interview Leiden Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×