Burgemeester Liesbeth Bloemen deelt taart uit om de onthulling van de naam Buitenplaats te vieren. (Foto's: Chris de Waard).

Naamonthulling nieuw verzamelgebouw Zoeterwoude

Woensdagavond onthulde burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude op feestelijke wijze de naam die het nieuwe verzamelgebouw in Zoeterwoude-Dorp zal dragen: ‘De Buitenplaats’. In het gebouw komen een brede school, de bibliotheek, het CJG en de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude.

Chris de Waard sprak met burgemeester Bloemen en met vertegenwoordigers van de drie scholen die gaan fuseren tot ‘Het Avontuur’.

Komend schooljaar zullen de Corbuloschool, de Klaverweideschool en de Westwoudschool fuseren tot de brede basisschool ‘Het Avontuur’. Bij de start in augustus 2018 rekent de school op ongeveer 400 leerlingen, verdeeld over 17 groepen. De naam van de school staat voor het grote avontuur dat kinderen aangaan bij aanvang van hun schoolcarrière. Het is een avontuur waarin kinderen met vallen en opstaan en op onderzoekende wijze hun talenten ontdekken. Het team van Het Avontuur begeleidt de leerlingen hierbij.

 

Advertentie

Onderwijs Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×