(Foto: Els Barnas)

DIOK 'Vereniging van het Jaar' in Zuid-Holland

De Leidse rugby club DIOK is gekozen tot ‘Sportvereniging van het Jaar’ in de provincie Zuid-Hololand en dingt nu mee naar de nationale titel. Een verkiezing die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd om alle sport- en cultuurverenigingen van Nederland in de schijnwerpers te zetten.

In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. Rugby Club DIOK is winnaar van de categorie sport in de provincie Zuid Holland op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering.

In elke provincie is er een winnende vereniging in de categorie sport en cultuur. Begin september bezoekt de jury deze 24 verenigingen. Elke vereniging zal getoetst worden op thema’s als; maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven allen in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen en organiseren daarom deze verkiezing.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×