Matilde Monteleone  2e van rechts  voorste rij (foto: Gymsport Leiden RG)

Goud voor Leids talent ritmische gymnastiek

De eerste Nederlands kampioene is ‘binnen’ bij Gymsport Leiden Ritmische Gymnastiek. Matilde Monteleone, pré juniore (10 jaar) is op zondag Nederlands Kampioen in de B categorie geworden in Almere en zij prolongeerde daarmee haar titel.

Al na haar oefeningen met Touw (12,650 punten) en Zonder Materiaal (12,00 punten) stond Matilde Monteleone op de derde plaats, waar andere deelneemsters reeds drie oefeningen achter de rug hadden. Met haar laatste oefening met bal behaalde Matilde maar liefst 11,850 punten. Daarmee versloeg zij haar concurrentes ruim en kon Mathilde het goud opeisen.

Gymsport Leiden is dit jaar goed vertegenwoordigd bij de diverse Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek met een record aantal van 14 gymnasten is. Volgende week komt Mathilde weer op de mat, nu bij het NK Onderdelen met het onderdeel Touw.

Op zaterdag 2 juni wordt ook het NK voor de tweede divisie gehouden in Barendrecht waaraan zeven individuele deelnemers namens Gymsport Leiden meedoen en ook vier duo’s. Ten slotte worden in het weekend van 23 en 24 juni de ‘Dutch Finals’ gehouden in Ahoy in Rotterdam, dat is het NK voor het hoogste niveau van Nederland. Hiervoor heeft de juniorengroep van Gymsport Leiden RG zich geplaatst met hun hoepeloefening.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×