De Summer Special van het Leiden International Film Festival wordt dit jaar op drie locaties gehouden waaronder het Pieterskerkhof. (Archieffoto: Coen Bastiaanssen).

Summer Special LIFF groter dan ooit: Bigger, Better, Wetter

De Summer Edition van het Leiden International Film festival belooft grootser dan ooit te worden. Dat zegt de organisatie die dit jaar flink uitpakt met drie onderdelen: de openluchtbioscoop op het Pieterskerkhof, een DRIJF-in in de Haven en een Drive-in op hert parkeerterrein bij het Valkenburge Meer.

Volgende week donderdag start de driedaagse LIFF Summer Special 2018 op het Pieterskerkplein, in juli wordt in de Haven voor de tweede keer een Drijf-In gehouden en in september is er net als vorig jaar een Drive-In bij Brasserie Buitenhuis.

Programma Pieterskerkhof (gratis)

Donderdag 7 juni – Rashomon
Na de overval en verkrachting van een vrouw en de dood van haar man, moet aan de hand van verschillende getuigenverklaringen de waarheid achterhaald worden. De klassieker van regisseur Akira Kurosawa was een van de eerste Japanse films ooit die in het westen succes had.

Vrijdag 8 juni – Logan Lucky
Zinderende actiekomedie van Steven Soderbergh waarin twee broers een overval willen plegen tijdens een NASCAR-race. Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig en snelle auto’s, wat wil een mens nog meer?

Zaterdag 9 juni – Wild Tales
Argentijnse festivalhit met zes korte, komische verhalen, vol verrassende plotwendingen. Steeds weer gaat het over wraak en mensen die de controle verliezen als ze worden gedwarsboomd in hun leven. Elke keer loopt het volledig uit de hand, met desastreuze gevolgen voor iedereen behalve de filmkijkers, want die hebben een prachtige avond.

Programma Drijf-in
Vrijdag 27 juli – The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe en Jeff Goldblum (ja, allemaal) nemen wraak op een mythische haai.

Zaterdag 28 juli – Titanic (1997)
De film die iedereen ongetwijfeld al gezien heeft, maar vast nog nooit vanaf een (hopelijk niet zinkende) boot! Een spetterend spektakel om niet te missen!

Locatie scherm: Havenkade. Aan wal zijn hapjes en drankjes te verkrijgen.

Films starten om 22:00 uur.

Toegang is gratis voor mensen die hun eigen sloepje, vlotje of drijvende deur meenemen. Wie geen eigen drijvend vervoer heeft, kan voor 7,50 euro aan boord stappen bij een van de boten van de Leidse Rederij om zo toch de Drijf-in bij te kunnen wonen. De kaartverkoop start binnenkort op www.liff.nl.

Programma Drive-in

Van 13 tot 15 september waan je je bij het Valkenburgse meer weer heel even in een Amerikaans dorpje in de jaren 50. De eerste film is al bekend: Thelma & Louise (1991).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×