Zwemwedstrijden Speedo Swim-in Leiden en Rapenburg Race in juni

Komende maand vinden er in Leiden maar liefst twee zwemwedstrijden in open water plaats. Naast de achtste editie van de Speedo Swim-in Leiden op 29 juni organiseren studenten van Minerva enkele dagen eerder, op 23 juni, de eerste Rapenburg Race.

Rapenburg Race

Bij de Rapenburg Race kunnen de deelnemers 800 meter zwemmen voor het goede doel: Geld en kennis bijeenbrengen voor zowel kinderen van vluchtelingen als minderjarige vluchtelingen die zonder hun ouders hierheen zijn gekomen. “Met dit zwemevent willen we een brug slaan tussen alle inwoners van Leiden, de Universiteit Leiden en een kwetsbare, maar talentvolle groep jonge vluchtelingen. Geweldig dat de universiteit ons hierbij steunt”, zegt initiatiefnemer en voorzitter Axel Vos. “We willen de minderjarige vluchtelingen ondersteunen bij het vinden van goed middelbaar onderwijs en een al dan niet universitaire vervolgstudie.”

De race gaat over 800 meter vanaf het begin van het Rapenburg tot aan de finish bij het Van der Werfpark.

Swim-in Leiden

Enkele dagen later wordt op 29 juni ook de Speedo Swim-in Leiden weer gehouden. Bij deze tocht zwemmen de deelnemers door de Witte Singel. Start en finish zijn bij de Sterrewacht. Ook hier wordt gezwommen voor het goede doel. Dat is Xenia, het hospice aan de Leidse Kloosterpoort dat palliatieve zorg biedt aan jonge mensen.

Vorig jaar namen ruim 230 wedstrijdzwemmers en triatleten het tegen elkaar op in wedstrijden variërend van 1000 tot 3000 meter. Dit jaar strijden studenten vanuit heel Nederland tegen elkaar in het officiële NK Studenten.

Zwemmen voor de kick kan ook, in de TK Challenge. Jong en oud, meer en minder getraind, ras-Leidenaar of toerist, iedereen kan meedoen aan deze prestatietocht over 1000 meter voor het goede doel.

Speedo Swim-in Leiden wordt georganiseerd door de Leidse zwemclub ZVL 1886 en studentenzwemvereniging Aquamania, in samenwerking met de KNZB en Speedo Nederland.

Inschrijven voor de zwemwedstrijden in Leiden kan respectievelijk via www.rapenburgrace.nl en www.swiminleiden.nl/inschrijven.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×