(Archieffoto: Chris de Waard).

Willeke Smits nieuwe organist Hooglandse kerk

De kerkenraad van de Leidse Binnenstadsgemeente heeft besloten Willeke Smits (1975) als nieuwe organist aan te trekken. Zij zal vanaf 1 augustus gaan spelen op de orgels die de Hooglandse kerk rijk is: het De Swart-Van Hagerbeerorgel, het kabinetorgel en het Father Willisorgel. Smits volgt de eerder gestopte Theo Visser op.

Smits is vanaf 2000 organist van het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk in Utrecht en vanaf 2014 actief als cantor. Ze vindt het belangrijk ‘de kerk van vandaag een plaats in de kerk van morgen te geven’. Ze is in Utrecht ook verantwoordelijk voor het uitbouwen van culturele activiteiten zoals (zomer-)concerten in samenwerking met de Stichting Ruprecht-orgel Tuindorpkerk.

Over haar benoeming zegt ze: “Na ruim twintig jaar ervaring als kerkmusicus in Utrecht en omstreken ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. De liturgische praktijk van de Leidse Binnenstadsgemeente is een inspirerende plaats voor een volgende stap in mijn loopbaan als organist. Het is fantastisch om de huidige, veelzijdige kerkmuzikale cultuur voort te zetten en verder te ontwikkelen. Ik zie er naar uit om te beginnen”.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×