(Archieffoto: Chris de Waard).

We Are Leiden zoekt 'locals' en nieuwkomers voor nieuwe ronde stadsrondleidingen

We Are Leiden organiseert net als vorig jaar een evenement waarbij inwoners van Leiden rondleidingen geven aan nieuwkomers. De organisatie zoekt 150 Leidenaren die een persoonlijke rondleiding door de stad willen geven en naar 150 nieuwkomers die de stad willen leren kennen. De rondleidingen vinden plaats op zondag 26 augustus.

De rondleiders hoeven geen geboren Leidenaar te zijn. Volgens de organisatie ben je al een echte ‘local’ als je de stad goed kent en bijzondere en leuke plekken weet. Vorig jaar lieten onder andere expats, internationale studenten en statushouders zich rondleiden. Ook Nederlandse nieuwkomers die net naar Leiden zijn verhuisd kunnen deelnemen.

Ontmoetingen

We Are Leiden creëert bijzondere ontmoetingen in de stad. Ontmoetingen tussen stadsbewoners die elkaar nog niet kennen en die soms nauwelijks iets met elkaar gemeen hebben, maar die wel met elkaar wonen in hun stad. Afgelopen winter organiseerde We Are Leiden ook een Stadsdiner bij Grand Café De Burcht en een Human Library in BplusC (locatie Nieuwstraat).

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×