(foto: Emile van Aelst/archief Sleutelstad)

Avondvierdaagse van Leiden rekent op mooi weer en veel lopers

Een potje met vet, Lalala Leiden of misschien wel een echt schoollied. Wat je ook wil zingen, het kan allemaal tijdens de Avondvierdaagse. Volgende week wordt in Leiden alweer de zevende editie gelopen. Dinsdag 5 juni is de aftrap op het Trigonterrein. Ook daar kunnen wandelaars zich nog inschrijven maar via de website van hoofdsponsor Sportcity is het makkelijker en sneller, aldus Jeroen Weijermars van het organisatiecomité.

Je kunt kiezen of je 5 km of 10 km wilt wandelen. Jeroen Weijermars raadt aan om een flesje water mee te nemen en schoenen aan te trekken waarop je makkelijk een paar uur kunt lopen, maar speciale wandelschoenen zijn niet nodig. Zoals de voorspelling nu laat zien is het volgende week perfect wandelweer, maar de organisatie heeft contact met twee metereologische diensten mochten de vooruitzichten slechter worden. Jeroen Weijermars: “Wij zullen altijd uiterlijk om 16.00 uur laten weten of de wandeling die avond wel of niet doorgaat. We gelasten niets af vanwege een regenbui, maar we kiezen wel voor veiligheid.”

Gerry van Bakel in gesprek met Jeroen Weijermars over de Leidse Avondvierdaagse.

Een evenement zoals de Avondvierdaagse kan niet zonder een legioen vrijwilligers en extra handen zijn altijd welkom. Mocht je verkeersregelaar zijn (gecertificeerd) en volgende week inzetbaar zijn, neem dan contact op met de organisatie via email: leidseavondvierdaagse@outlook.com. Als op vrijdag 8 juni de wandelaars voor de laatste maal terugkeren naar het Trigonterrein wordt de Cronesteinkade omgedoopt in een kleine variant van de beroemde Nijmeegse Via Gladiola. Dit jaar met twee fanfares.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×