ZZ Leiden heeft grotere sporthal nodig voor aansluiting bij top

19

Zorg en Zekerheid Leiden mag terugkijken op een goed seizoen zegt voorzitter Marcel Verburg na afloop van de verloren playoffs-finale tegen Donar Groningen. Verburg zegt hij zijn team heeft zien vechten en het Groningen echt moeilijk heeft gemaakt. Twee finaleplaatsen was het maximaal haalbare dit seizoen. Om aansluiting te krijgen met Donar heeft ZZ Leiden echt een grotere hal nodig, aldus Verburg.

Verburg zegt dat er meer geld nodig is om de kloof met Donar Groningen te kunnen overbruggen dat kan beschikken over een bredere selectie en dat er ook een grotere hal nodig is om de vaste supporterschare nog verder uit te kunnen bouwen. Verburg zegt: “Wij willen kijken of we in drie jaar tijd kunnen aanhaken bij Groningen en dat betekent in ieder geval dat we op zoeken moeten naar een locatie met mininaal drieduizend stoelen. We moeten wel als we Europees mee willen gaan doen.”

Rolf Marselis in gesprek met voorzitter Marcel Verburg.

Delen

19 reacties

 1. Henk Hannemann

  Leiden hoort in alle opzichten al tot de top. De kop had tussen aanhalingstekens moeten staan want het is een uitspraak en mening van Verburg.

  • Henk Hannemann

   Het gaat hier om het genereren van geld. Dat hoeft niet met stoeltjes maar kan op verschillende manieren. Wie gaat de stoeltjes vullen wanneer ZZ Leiden speelt tegen Weert, Rotterdam, Amsterdam, Friesland, Dordrecht en Den Helder? Verdiep je eens in de materie. Trouwens, hoe lang heb jij een seizoenskaart en hoe vaak zit jij in De Schuur?

 2. Leiden-Noord op

  Als ze aan de Vliet een Topsport Centrum bouwen icm een aantal woontorens om het plan financieel enigzins te dekken dan zijn we in Leiden de aankomende decennia gegarandeerd van een mooie hal. Hier kunnen ze dan ook een 333 meter baan onder brengen voor de locale schaatsliefhebbers en er kunnen diverse evenementen die voorheen in de Groenoord hallen werden gehouden plaatsvinden. In Almere staat een dergelijk Topsport Centrum en als je het mij vraagt verdiend een stad als Leiden minstens zo’n hal. Misschien motiveert het de plaatselijke voetbal clubs ook om te strijden voor betaaldvoetbal 😉 Dus gemeente Leiden, kies niet weer voor een uitgeklede versie van een plan waar de inwoners van Leiden ECHT om vragen, want een Singel park is leuk, maar iets waar de stad echt om vraagt leuker!

  • Henk Hannemann

   Juist. Zuiver journalistiek bedrijven. De kop suggereert een feit maar is slechts een mening van de heer Verburg, waar ik overigens alle respect voor heb.

 3. Herman de Jong op

  Wat is dit absurd! Waarom zou de gemeente Leiden nog dieper in de buidel moeten tasten voor een nog grotere sporthal? Wat hebben de Leidenaren daar nou aan?
  Natuurlijk kan er meer verdiend worden als er meer zitplaatsen zijn. Met dat geld kunnen dan betere spelers aangetrokken worden en zullen de resultaten misschien beter worden.

  Maar welke spelers worden aangetrokken? Leidenaren? Nee natuurlijk niet.
  Dat zijn natuurlijk meestal spelers van buitenaf, uit andere steden in Nederland of wellicht spelers uit het buitenland, zoals de VS. Maar daar heeft geen enkele Leidenaar wat aan.

  Nee, de gemeente kan dat geld zeer zeker beter besteden, zodat de Leidenaren er zelf wat aan hebben. Bijvoorbeeld door basketbalveldjes aan te leggen in een paar buurten.

  Als het zo is dat ZZ Leiden met een grotere hal daadwerkelijk betere resultaten zal boeken, dan zullen de banken in de rij staan om leningen te verstrekken. Een topsportclub moet in staat zijn zijn eigen broek op te houden en moet niet zijn hand op gaan houden bij de gemeente.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline