(foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden tweede, Donar blijft kampioen

ZZ Leiden deed er in de tweede helft alles aan om Donar Groningen van een 4-0 overwinning in de finalereeks van de Nederlandse basketball playoffs te houden, maar het mocht niet baten. Het Leidse netje ging eraan, de bloemen en de beker waren voor Groningen.

Interviews Rolf Marselis, video Hans Stauttener.

De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden kwamen niet goed uit de startblokken in de klamme Vijf Meihal die bijna uit zijn voegen barstte. ZZ Leiden leek ook te barsten onder de druk van Groningen en de wens in ieder geval een wedstrijd te winnen voor eigen publiek. In het tweede kwart keek Leiden zelfs tegen een achterstand aan van vijfentwintig punten.

Maar zoals vaker dit seizoen bleef Leiden in de eigen kansen geloven en werd alles uit de kast gehaald. Na de rust vocht Leiden zich punt voor punt terug. In het vierde kwart verkleinde ZZ Leiden de achterstand zelfs tot slechts zes punten. Maar verder liet Groningen het nooit komen. Uiteindelijk won Donar Griningen met 66-73 van Zorg en Zekerheid Leiden. En kon het team, de staf en de meegereisde fans van Groningen hun feestje gaan vieren.

Na afloop waren spelers en coach van ZZ Leiden wel teleurgesteld dat het 4-0 voor Groningen was geworden, maar keek iedereen toch met tevredenheid terug op een goed seizoen.

Rolf Marselis in gesprek met ZZ Leiden speler Jessey Voorn.

Rolf Marselis in gesprek met ZZ Leiden speler Mohamed Kherazi.