(Foto: Chris de Waard).

ZZ Leiden verliest hoofdcoach Vervaeck aan Mechelen

Coach Paul Vervaeck en Zorg en Zekerheid Basketball zijn niet langer een twee-eenheid. Daags na de nederlaag in de finalereeks tegen Donar Groningen maakt ZZ Leiden bekend dat Paul Vervaeck na dit seizoen niet meer terugkeert als coach maar aan de slag gaat als coach van de Belgische ploeg Kangoeroes Mechelen.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bedankt de aimabele Vervaeck voor zijn goede en correcte werk in de afgelopen twee seizoenen en wenst hem veel succes in Belgiƫ. In zijn eerste seizoen leidde Vervaeck Zorg en Zekerheid Leiden Basketball naar de derde plaats met 19 zeges uit 28 duels. In de play-offs plaatste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich ten koste van Apollo Amsterdam voor de halve eindstrijd. Na een spannende serie van zeven duels met Landstede Basketbal vormde dit het eindpunt van het seizoen 2016-2017.

In het afgelopen seizoen eindigde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball met 24 overwinningen uit 32 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats. Op basis van onderling resultaat ging de Leidse ploeg als derde de play-offs in. Ondanks blessures van een aantal sleutelspelers wist Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich voor de finale te plaatsen. In de eerste ronde werd met 2-1 van Aris Leeuwarden gewonnen. Hoogtepunt was toch wel de serie tegen Landstede Basketbal. Diverse keren leek Zorg en Zekerheid Leiden Basketball geslagen, maar op basis van strijdvaardigheid en karakter werden de vier wedstrijden allemaal in winst omgezet. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bereikte daardoor voor het eerst sinds 2013 de finale van de play-offs. Donar bleek een te zware hindernis voor de Leidse ploeg. Donar stond al eerder Leids succes in de weg. Na een thriller tegen New Heroes Den Bosch plaatste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich voor de bekerfinale. In Groningen bleek Donar echter te sterk.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball hoopt op korte termijn een nieuwe coach te presenteren.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×