KWF zoekt collectanten in Zoeterwoude-Dorp. (Foto: publiciteit KWF).

KWF zoekt collectanten in Zoeterwoude-Dorp

Alleen al in Zoeterwoude-Dorp krijgen elk jaar 30 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Zoeterwoude-Dorp al jarenlang de collecteweek. In de 1e week van september komen er 30 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2017 is er in Zoeterwoude-Dorp €2.907,- opgehaald, maar dit jaar zijn er nieuwe vrijwilligers nodig die de collecte helpen organiseren.

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Eric van Veelen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel jammer zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Zoeterwoude Dorp. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.”
Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Van Veelen, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee
Als jij je als vrijwilliger wilt inzetten voor de KWF-afdeling Zoeterwoude-Dorp krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor.
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Eric van Veelen via 06-51293346 of evveelen@kwf.nl.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×