(Foto: Chris de Waard).

Nieuwe economiewethouder: terrasstoeltjes in roze of groen gewoon doen

“Heeft u te maken met overbodige regels? Geef ze dan even door dan gaan we kijken wat we er aan kunnen doen.” De boodschap van de nieuwe wethouder van economische zaken Yvonne van Delft laat er geen gras over groeien in de Stadsgehoorzaal die afgelopen avond  gevuld was met Leidse ondernemers. Ze waren afgekomen op de jaarlijkse ondernemersborrel van de gemeente Leiden. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaken. Vooral met het nieuwe college.

Chris de Waard in gesprek met wethouder van economische zaken Yvonne van Delft (GroenLinks).

Een heel concreet voorbeeld van hoe de nieuwe wethouder de zaken wil gaan aanpakken blijkt als het gesprek op terrasregels komt. “Er komt nog een evaluatie dus het is wat flauw om daar te veel op vooruit te lopen, maar ik denk dat ze wel wat te streng waren”, zegt Van Delft die meer ruimte voor de eigen inbreng van de ondernemers voorstaat. “Dus knalgroene terrasstoeltjes mogen straks weer? Van Delft vindt van wel. Sterker nog, ze moedigt het van harte aan: “Roze of groen, gewoon doen!”

Advertentie

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×