Luchtfoto van de Oranjelaan met park en school. (Bron: Google Maps)

Inloopmiddag herinrichting park aan de Oranjelaan

Het park aan de Oranjelaan in Zoeterwoude-Rijdijk is aan renovatie toe. De gemeente wil het park graag opknappen zodat het weer goed gebruikt wordt. Daarom organiseert zij donderdagmiddag een inloopmiddag voor alle inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk.

De inloopmiddag is op 7 juni in de aula van de Bernardusschool tussen 14.45 tot 18.00 uur (vrij binnenlopen). Tijdens de inloopmiddag kun je het conceptplan bekijken. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om het plan persoonlijk toe te lichten en vragen te beantwoorden. Reacties zullen, net als bij eerdere inloopavonden over de toekomst van de Rijndijk is gebeurd, zoveel mogelijk verwerkt worden in het definitieve plan. Zo beloofd de gemeente op haar website.

Meer samenhang in het park
De speelplekjes zijn nu aparte gedeeltes naast elkaar, zonder logische samenhang. Uitgangspositie van het plan is om hier één geheel van maken. De leerlingenraad van de Bernardusschool heeft goed meegedacht over de speelplekken in het park. Ook zal de toegang tot het park logischer worden en wordt het beter mogelijk om een rondje rond de vijver te lopen. Om dit laatste te bereiken wordt de padenstructuur en de vorm van de vijver veranderd.

Gebiedsvisie voorzieningen Zoeterwoude-Rijndijk
Vanuit de gebiedsvisie is het gebied rond het park volop in ontwikkeling. De school wordt bijvoorbeeld vernieuwd. In de plannen is hier rekening mee gehouden. Zo sluiten het park en de nieuwe ontwikkeling straks mooi op elkaar aan.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×