Het CDA Leiden knutselde eerder dit jaar al eens een plannetje voor de inpassing van extra hockeyvelden in de wijk.

Hockey blijft in Professorenwijk: sportpark De Vliet niet verder onderzocht

De gemeente Leiden gaat niet verder onderzoeken of de Leidse Hockey Club Roomburg naar sportpark de Vliet kan verhuizen om daar de broodnodige uitbreiding te realiseren. Er blijkt aan de Vliet onvoldoende ruimte voor een nieuw zwembad, de nieuwe ijshal en vijf hockeyvelden.

Sportwethouder Dirkse vertelt aan Chris de Waard dat uitbreiding van het aantal hockeyvelden voor Roomburg in de Professorenwijk gerealiseerd moet worden.

Dat het krap zou worden om alle sportieve ambities in te passen op het terrein langs de Voorschoterweg, was vanaf het begin al duidelijk. Toen de Leidse gemeenteraad eerder dit jaar een motie aannam, waarin sportwethouder Dirkse werd opgeroepen om een bomenrij naast het zwembad sowieso te sparen bij de nieuwbouw, moesten alle toekomstige ontwikkelingen een stuk opschuiven. En dat blijkt dus niet te passen.

Overigens zorgt niet alleen het laten staan van de bomen nu voor een blokkade. Ook de verkeersafwikkeling ter plaatse, een noodzakelijke calamiteitenroute om het hele terrein en de velden heen en de verplichte watercompensatie zijn complicerende factoren.

Al met al ziet het college nu af van verder onderzoek aan de Vliet en worden verschillende opties in de Professorenwijk nader bekeken. Daarbij wordt ook de bouwlocatie naast de Lorentzschool betrokken. Een plan voor appartementen sneuvelde begin dit jaar nadat toenmalig bouwwethouder Paul Laudy het advies van de commissie beroep en bezwaar tegen het ingediende bouwplan overnam. Ook het terrein van de Leidse Korfbalvereniging Sporting Trigon wordt in heet onderzoek betrokken. Roomburg laat daar de jongste leden al spelen op zondag. Binnen het Leidse hockeywereldje wordt het Trigon-terrein al gekscherend ‘Klein Roomburg’ genoemd.

Advertentie

Leiden Politiek Sport roomburghockey


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×