(foto's: Gerry van Bakel)

Leerlingen De Arcade organiseren rollatorrace voor buurtgenoten

Woensdag 13 juni gaat er in Roomburg een bijzondere straatrace van start. Bij deze race geen ronkende motoren of snelle auto’s maar rollators en rolstoelen. Die ochtend kunnen oudere wijkbewoners deelnemen aan een zogenaamde rollatorrace door de buurt en het park. Leerlingen van de groepen acht van OBS De Arcade organiseren dit evenement.

De rollatorrace gaat in totaal over 1,2 km maar het is in estafettevorm, dus deelnemers kunnen er ook voor kiezen na 400 of 800 meter te worden afgelost. Het is dan wel de bedoeling als team gezamelijk over de finish te komen. De start is naast de school. Het parcours loopt ook door het park, maar blijft op het verharde pad dus gemakkelijk begaanbaar.

De rollatorrace gaat om 10.30 uur van start. Wie wil deelnemen moet zich vooraf opgeven. Dat kan via email: combinatiefunctionaris@obsdearcade.nl of per telefoon: 071-5464060. De organisatie hoort graag vooraf welke afstand mensen willen afleggen.

Gerry van Bakel in gesprek met Maysam, Tara en Gemma

Maysam, Tara en Gemma zijn de woordvoerders uit de groepen acht, maar alle leerlingen helpen mee. Er worden spandoeken gemaakt voor de start en finish en spandoeken met aanmoedigingen erop. Op de dag zelf zijn er kraampjes met eten en drinken. Iedereen is welkom om te komen kijken en de racers aan te moedigen. Natuurlijk wordt er gekeken wie het snelst bij de finish komt, maar plezier maken met elkaar staat voorop.

OBS De Arcade is gevestigd aan de Octavialaan 61.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×